iphone 15 pro szilikon tok

Vajon tényleg szilárdtest gombokat kap az iPhone 16?

Láttad, hogy már elérhető iPhone 15 Pro szilikon tok kiegészítőnk? Ha Te már ezen használod az előző szériába is beépített Művelet gombot, akkor itt az ideje, hogy megvédd:

 

A tavalyi iPhone 15 termékcsaládról azt pletykálták, hogy szilárdtest gombokkal fog rendelkezni, de végül ez az újítás nem valósult meg. Bár az Apple valószínűleg vizsgálta a koncepciót, a technikai kihívások miatt még az iPhone 15 Pro tömeggyártásba kerülése előtt le kellett mondani róla. A mérnöki validációs tesztelési (EVT) fázisban, körülbelül öt hónappal az iPhone 15 megjelenése előtt az Apple-nek megoldatlan technikai problémákkal kellett szembenéznie a szilárdtest gombokkal kapcsolatban. Ennek következtében a vállalat visszatért a hagyományos mechanikus gombokhoz, hogy biztosítsa az időben történő kiadást és elkerülje az ellátási lánc megszakadását. Most azonban egy jelentésből az derült ki, hogy idénre még megérkezhet ez az újítás, ugyanis az Apple nem tett le róla. Nézd meg a legújabb fejleményeket és ha Neked már most Művelet gombos iPhone-od van, akkor az iPhone 15 Pro szilikon tok kiegészítőt se felejtsd el megrendelni.

A kezdeti spekulációk ellenére, amelyek szerint a szilárdtest gombok az iPhone 16-tal debütálhatnak, a későbbi jelentések ritkák maradtak ezen a fronton. Ehelyett a figyelem a Capture gomb bevezetését körülvevő pletykákra terelődött az összes iPhone 16 modellben, így az oldalsó gomb és a hangerőszabályzó formája bizonytalan maradt.

 

Az Economic Daily News friss jelentése azonban azt sugallja, hogy az Apple újra érdeklődik a szilárdtest gombok iránt. A jelentés szerint az Apple jelentős megrendeléseket adott le a kapacitív gombokhoz kapcsolódó alkatrészekre, köztük a Taptic Engine motorokkal kompatibilis modulokra az iPhone mindkét oldalán. A tajvani Advanced Semiconductor Engineering biztosította a szerződést, mint elsődleges beszállító.

 

A Taptic Engines bevonása a kapacitív gombok beépítését feltételezi, mivel ezek a mechanikus gombokhoz hasonló tapintású visszajelzést biztosítanak. Ez a technológia tükrözi az iPhone 7-ben és az azt követő, Touch ID-val ellátott modellekben használt haptikus visszajelzést, ahol a Home gomb a fizikai mozgás hiánya ellenére a nyomásra kattanás érzetét kelti.

Mit is jelentene ez a szilárdtest gombra történő áttérés a gyakorlatban? Nos, ha a jelentés igaznak bizonyul, az iPhone 16 gombjainak javasolt kialakítása eltörölné a mozgó alkatrészeket. Ehelyett ezek a gombok érzékelnék az érintéses beviteleket, és a regisztráció megerősítésére haptikus visszajelzést adnának. Ez a változtatás növelné a gombok élettartamát, mivel csökkentené a kopásra való érzékenységet. A zökkenőmentes gombkialakítás ráadásul minimalizálná a törmelék és a por felhalmozódásának kockázatát, ami növelné a készülék tartósságát és megbízhatóságát.

A kérdés az, hogy ha szilárdtest bekapcsoló- és hangerőgombok érkeznek, akkor mely iPhone 16 modellek állnak sorban a frissítéshez? A jelentés szerint a nem Pro iPhone 16 modellek kaphatják meg az új kapacitív gombokat. Ezek azonban általában olyan frissítések, amelyek a Pro modelleken debütálnak, majd egy-két generációval később átkerülnek a többi iPhone-ra is.

Mindazonáltal továbbra is folynak a találgatások e fejlesztések időbeli ütemezését illetően. Tekintettel arra, hogy az iPhone 16 modelleknek már az EVT fázisban kellene lenniük, a megrendelt alkatrészeket a jövő évi iPhone 17-nek szánhatják. Ráadásul ezeknek az alkatrészeknek a sorozatgyártása a tervek szerint az idei harmadik negyedévben kezdődik, ami logisztikai kihívások elé állíthatja az Apple iPhone gyártási ütemtervét.

 

Emlékeztetőül, itt van, hogy mire is használhatjuk az iPhone 15 Próban már jelen lévő Művelet gombot:

  • Némítás be/ki
  • Zseblámpa be- vagy kikapcsolása
  • A kamera alkalmazás elindítása
  • Akadálymentesítési funkciók aktiválása
  • Fókuszmód be- és kikapcsolása
  • A Hangjegyzetek alkalmazás elindítása
  • Fordítás elindítása
  • Nagyító elindítása
  • Egy Shortcut elindítása

 

Az egymásnak ellentmondó jelentések és a kapacitív gombok iPhone 16-ban való alkalmazását alátámasztó érdemi bizonyítékok hiánya miatt indokolt a szkepticizmus. Bár az Economic Daily News jelentése érdekes lehetőségeket vet fel, mindenképp fontos megvárni a további megerősítő információkat, mielőtt végleges következtetéseket vonnánk le az Apple közelgő okostelefon-dizájnjával kapcsolatban.

 

Te mit gondolsz, örülnél vagy fontosnak tartanád az Apple ebbe az irányba történő elmozdulását? Írd meg kommentben a véleményed!

 

Köszönjük a figyelmed. Ha Te már Művelet gombos iPhone 15 Pro vagy Pro Max tulajdonos vagy, szerezd be iPhone 15 Pro szilikon tok kiegészítőnket is a védelemhez. Már a webshopon!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük