iphone 15 pro szilikon tok

Így változhat a Művelet gomb kialakítása az iPhone 16 Prón

Láttad, hogy már elérhető iPhone 15 Pro szilikon tok kiegészítőnk? Ha Te már ezen használod a Művelet gombot, akkor itt az ideje, hogy megvédd:

 

Az iPhone 16 Pro prototípusainak korai példányai azt sugallják, hogy az Apple ismét finomított a Művelet gomb kialakításán a közelgő zászlóshajó készülékén, amely azért persze nagyon hasonlít a jelenlegi iPhone 15 Pro-ban található Művelet gombra. A MacRumors beszámolói szerint az Apple kísérletezik ezen gomb méretével és általános kialakításával az iPhone 16 Pro esetében. A legutóbbi dizájn-verzióban úgy tűnik, hogy a vállalat egy olyan kialakítást választ, amely már bizonyítottan hatékony. Mutatjuk, melyik lehet ez és hogyan változik majd, ha viszont Neked már most Művelet gombos iPhone-od van, akkor az iPhone 15 Pro szilikon tok kiegészítőt se felejtsd el megrendelni.

 

Eddig négy különböző gomb konfigurációt teszteltek két különböző méretű gombbal:

 

 • Egy egységes hangerőgombot egy kisebb Action gombbal.
 • Egységes hangerőgomb egy nagyobb Action gombbal és egy további Capture gombbal.
 • Külön hangerőgombok egy nagy akciógombbal és egy, az iPhone keretébe zökkenőmentesen illeszkedő rögzítőgombbal.
 • Külön hangerőgombok egy kisebb műveletgombbal és egy, az iPhone 15 Pro jelenlegi kialakításához hasonló, az iPhone keretével egy szintbe illeszkedő rögzítőgombbal.

 

Az iPhone 16 Pro első prototípusai a készülék bal oldalán egy egységes hangerőszabályzó gombot mutattak egy kis multifunkciós Művelet gomb mellett, amelyet a jobb oldalon egy bekapcsológomb kísért. Ezt a kialakítást eredetileg az iPhone 15 Pro számára szánták, az Apple azon kutatásának részeként, hogy haptikus gombokat építsen be az iPhone-ba. Ezt a tervezést azonban elvetették a nem kielégítő teszteredmények és a tesztelés során tapasztalt magas hardverhiba arány miatt.

Az iPhone 16 Pro második prototípusa megtartotta az egységes hangerőgombot, de egy nagyobb, a hangerőgombok méretével majdnem megegyező méretű Művelet gombot tartalmazott. Emellett egy új “Capture gomb” is megjelent a jobb oldalon, a bekapcsológomb alatt elhelyezve.

A későbbi prototípusok áttértek a külön hangerőgombokra, az Apple pedig azt tervezi, hogy a készüléket kapacitív Action gombbal és Capture gombbal szereli fel, mindkettő a kerettel egy szintben, és az erőérzékelő technológiát használja ki. A legújabb prototípus azonban eltérést jelez a korábbi dizájnban látott nagyobb, síkba süllyesztett gomboktól. Ehelyett egy kisebb Action gomb található rajta, amely az iPhone 15 Pro-n található gombra emlékeztet.

Míg ezeknek a változásoknak a hatása az iPhone Pro termékcsalád jövőbeli iterációira továbbra is bizonytalan, a megfigyelők kíváncsian várják azokat a változtatásokat, amelyek hatással lehetnek az idén ősszel debütáló iPhone 16 Pro termékcsaládra.

Emlékeztetőül, itt van, hogy mire is használhatjuk az iPhone 15 Próban már jelen lévő Művelet gombot:

 • Némítás be/ki
 • Zseblámpa be- vagy kikapcsolása
 • A kamera alkalmazás elindítása
 • Akadálymentesítési funkciók aktiválása
 • Fókuszmód be- és kikapcsolása
 • A Hangjegyzetek alkalmazás elindítása
 • Fordítás elindítása
 • Nagyító elindítása
 • Egy Shortcut elindítása

Az iPhone 16 Pro termékcsalád lehetséges funkcióiról is keringenek pletykák, többek között az 5X tetraprizmás kameráról, a jobb hűtés érdekében továbbfejlesztett akkumulátorról és a továbbfejlesztett 48 megapixeles Ultra Wide kameraérzékelőről. Ez kiegészítené az előző iPhone 14 Pro termékcsaládban bevezetett 48 megapixeles főkamerát. Az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max várhatóan nagyobb kijelzővel fog rendelkezni, az iPhone 16 Pro 6,3 hüvelykes, illetve 6,9 hüvelykes képernyővel.

Ahogy az iPhone 16 Pro előrehalad a fejlesztési fázisban, valószínűleg további dizájnváltozások is kibontakoznak majd a várható idei megjelenés előtt. Maradj velünk a fejleményekért, ahogy az Apple finomhangolja következő zászlóshajó okostelefonjait.

 

Köszönjük a figyelmed. Ha Te már Művelet gombos iPhone 15 Pro vagy Pro Max tulajdonos vagy, szerezd be iPhone 15 Pro szilikon tok kiegészítőnket is a védelemhez. Már a webshopon!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük