iPhone 15 Pro MagSafe tok

Az Apple megmagyarázta, miért kell majd iPhone 15 Pro az Apple Intelligenciához (Mutatunk hozzá egy iPhone 15 Pro MagSafe tok kiegészítőt is, hogy addig be ne törd)

Ha Te pont a 15-ös széria valamelyik Pro modelljére csaptál le, akkor Neked ez örömteli hír lesz és már alig várod az Apple Intelligenciát. Addig is szerezd be készülékedhez iPhone 15 Pro MagSafe tok vagy más új kiegészítőinket, hogy biztonságban próbálhasd majd ki:

 

Nem, állításuk szerint nem azért, hogy megvegyük a legújabb iPhone-okat.

Mielőtt az Apple nemrégiben a Worldwide Developers Conference (WWDC) virtuális színpadára lépett volna, a pletykák már arról szóltak, hogy a nagy teljesítményű új AI-funkciók kizárólag a legújabb iPhone-modellekhez érkeznek majd. Így nem volt nagy meglepetés, amikor ez be is igazolódott… Mindazonáltal az Apple azon döntése, hogy az Apple Intelligence-t az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max (és a későbbi modellek) modellekre korlátozza, sokakban csalódást keltett. Volt némi zavar is, mivel a három évvel ezelőtti Macek és iPadek is bekerültek, míg a kevesebb mint egy éve megjelent iPhone 15 és iPhone 15 Plus nem. Nézzük, mivel magyarázta ezt az Apple – ha pedig olyan szerencsés vagy, hogy pont ilyen készüléked van, akkor nézd meg iPhone 15 Pro MagSafe tok és üvegfólia választékunkat is, hogy annyira szerencsés is lehess, hogy be sem törik értékes telefonod.

Egyesek cinikusan úgy tekinthetnek erre, mint az iPhone-eladások fellendítését célzó stratégiára, de a leglogikusabb ok az AI-technológiák hatalmas memóriaigénye. Az Apple az összes nagy nyelvi modelljét (LLM) a készüléken futtatja a teljesítmény maximalizálása és az adatvédelem biztosítása érdekében. Ahogy a “nagy” kifejezés is sugallja, ezek a modellek jelentős mennyiségű RAM-ot igényelnek.

Gondoljunk csak bele: ha az Apple 2020-as MacBook Airben és a 2021-es iPad Próban lévő M1 chip képes az Apple Intelligence futtatására, akkor szokatlannak tűnik, hogy a körülbelül ugyanebben az időben készült A14 Bionic chip ne tudná kezelni ugyanazokat a feladatokat. Mind az A14 Bionic, mind az M1 ugyanazt a 16 magos Neural Engine-t tartalmazza, amely másodpercenként 11 trillió műveletre (TOPS) képes.

A legfontosabb különbség a régebbi iPhone modellek és a 2020-as MacBook Air között azonban a RAM mennyisége. Az A14 Bionic chippel ellátott iPhone 12 modellek 4 GB vagy 6 GB RAM-mal rendelkeznek, és ez a tendencia folytatódott az iPhone 15 és iPhone 15 Plus modellekben is. Bár az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max lényegesen erősebb A17 Pro chippel rendelkezik, az LLM-ek futtatása szempontjából a legfontosabb jellemzőjük a 8 GB RAM – az egyetlen iPhone-modellek, amelyekben valaha is ilyen mennyiségű memória volt.

 

Az Apple magyarázata

Az Apple további magyarázattal szolgált. A Daring Fireball munkatársának, John Gruber-nek a Talk Show Live at WWDC 2024 ülésen feltett kérdésére válaszolva az Apple gépi tanulásért és mesterséges intelligenciáért felelős vezető alelnöke, John Giannandrea kifejtette, hogy a döntés célja az volt, hogy az Apple Intelligence biztosítsa az emberek által elvárt teljesítményt, ami a régebbi készülékeken nem volt megvalósítható.

 

Giannandrea kijelentette:

 

 “Amikor ezeket a modelleket futtatjuk, azt következtetésnek hívják, és a nagy nyelvi modellek következtetése hihetetlenül számításigényes. Ez az eszköz sávszélességének, az Apple Neural Engine (ANE) méretének és az eszköz azon képességének kombinációja, hogy ezeket a modelleket elég gyorsan tudja feldolgozni ahhoz, hogy hasznosak legyenek. Elméletileg ezek a modellek nagyon régi készülékeken is futhatnának, de olyan lassúak lennének, hogy nem lennének hasznosak.”

 

Amikor Gruber tréfásan megkérdezte, hogy a korlátozás nem taktika-e arra, hogy több iPhone-t adjanak el, Greg Jozwiak nevetett, utalva arra, hogy ha ez így lenne, akkor az Apple az Apple Intelligence-t is korlátozta volna az újabb iPadekre és Macekre. Craig Federighi hozzátette, hogy az Apple igyekszik minél több régebbi készüléket támogatni, de kénytelen volt egy új iPhone-t tervezni kifejezetten az Apple Intelligence számára: az iPhone 15 Pro-t.

 

Federighi hangsúlyozta:

 

“Az első megközelítésünk mindig az, hogy kitaláljuk, hogyan lehet a funkciókat minél több régebbi készülékre kiterjeszteni. Ezt már többször is láthattad nálunk. Amit John Giannandrea mond, az igaz – erre van szükség. Ez a szükséges hardver. Ilyen teljesítményű modellek futtatása egy iPhone-on rendkívüli dolog, és ehhez kellett nekünk ezt a bizonyos iPhone-t megépítenünk.”

 

Arra a kérdésre, hogy a RAM tényező volt-e, Federighi és Giannandrea elismerte, hogy ez része az összképnek, de rámutatott a rendszer több dimenziójára. Federighi megjegyezte: “A RAM az egyik összetevője a teljes egésznek. Az A17 Pro nem az első neurális motorral ellátott A chip, de lényegesen nagyobb neurális motorral rendelkezik, mint elődei”.

Összefoglalva, az Apple Intelligence korlátozását a legújabb iPhone Pro modellekre elsősorban a fejlett AI-funkciók hatékony futtatásának hardveres követelményei indokolják. Ez a döntés rávilágít a memória és a feldolgozási teljesítmény fontosságára az Apple új AI-képességeinek kihasználásában, biztosítva, hogy a felhasználók az Apple készülékektől elvárt nagy teljesítményt és adatvédelmet élvezhessék.

Na, kinek van iPhone 15 Prója, hogy használhatja majd a funkciókat? Ne felejtsd el mellé iPhone 15 Pro MagSafe kiegészítődet sem!

Köszönjük a figyelmed! Ha épp a 15-ös széria valamely Pro tagjának tulajdonosa vagy, akkor csapj le iPhone 15 Pro MagSafe tok és további kiegészítőinkre is befektetésed védelméhez.

airpods tok

Ezek az újítások jönnek az AirPods-odra az iOS 18-cal (És egy AirPods tok tipp, hogy biztonságban használhasd ki őket)

Ha már van AirPods-od és szeretnéd minél hatékonyabban megóvni értékes befektetésedet, szerezz be egy AirPods tok kiegészítőt, mielőtt az újdonságokra ugranál:

 

Az iOS 18 bemutatása rengeteg új funkciót hozott az iPhone számára, de az AirPods felhasználók számára is vannak izgalmas frissítések. A Worldwide Developers Conference (WWDC) Keynote Audio & Home szegmensében az Apple bemutatta, hogy az AirPods Pro viselése közben egy rázással vagy biccentéssel lehet válaszolni a Siri kéréseire, valamint az új Voice Isolation funkciót, amely biztosítja, hogy a hang bármilyen környezetben kristálytiszta maradjon, és a Spatial Audio funkciót a játékokhoz. De ez még nem minden, amit az AirPods a frissítéssel kaphat még idén. Bár ezek a változások talán nem olyan úttörőek, mint az iOS 17-ben, mégis van néhány olyan fejlesztés, amely feldobja az AirPods Pro élményét. Íme egy összefoglaló arról, hogy mire számíthatsz az AirPods esetében az iOS 18-ban és egy AirPods tok tipp, hogy biztonságban használhasd őket!

 

Kéz nélküli Siri interakciók

Az AirPods Pro (2. generációs) készülékhez érkezik

 

Azokra az esetekre, amikor a Siri-kérdésre való válaszadáshoz kényelmetlen felemelni a szavakat, az iOS 18 és az AirPods Pro készülékek gondoskodnak rólad. Ha igennel vagy nemmel válaszolsz, például arra, hogy válaszolj-e egy bejövő hívásra, akkor a bejövő hívásra egy finom bólintással válaszolhatsz igennel, vagy egy fejrázással nemmel.

Ezek a gesztusok már az első iOS 18 fejlesztői bétában is meglepően jól működnek, feltéve, hogy a megfelelő AirPods Pro firmware-frissítés telepítve van. Csak minimális oda-vissza mozdulatokra van szükség, így nem kell attól tartanod, hogy felhívod magadra a figyelmet. A rendszer különbséget tud tenni a tényleges bólintás vagy rázás és más gyors mozdulatok, például gyors pillantások között. A gesztusokat ki is kapcsolhatja, vagy akár fel is cserélheti őket, így a rázás az igen, a bólintás pedig a nem választható, ha ez a preferenciája.

Sajnos ez a funkció csak a legújabb AirPods Pro készülékekre korlátozódik, mivel bizonyos feldolgozási műveletekhez a H2 chipre van szükség. Az új AirPods azonban várhatóan még idén megjelenik, és azokban is megtalálható lehet a funkció támogatásához szükséges hardver.

 

Hangszigetelés

Az AirPods Pro (2. generációs) készülékekhez érkezik

 

Egy másik, egyelőre AirPods Pro-exkluzív funkció a Voice Isolation, amely a hívások során kiszűri a leghangosabb szél- vagy háttérzajt is, hogy a másik végén lévő emberek tisztán hallhassanak. Ez a funkció a H2 chipet használja a számítási hangalgoritmusok futtatására, amelyek eltávolítják a háttérzajt, így úgy hangzik, mintha egy csendes szobában lennél, még akkor is, ha olyan zajos környezetben állsz, mint a Times Square.

 

Továbbfejlesztett párbeszéd a filmekben és tévéműsorokban

Az AirPods (3. generációs), az AirPods Pro és az AirPods Max készülékekhez

 

A filmrajongók, különösen Christopher Nolan rajongói számára az iOS 18 új Enhance Dialogue funkciója nagy áldás lesz. Ez a funkció segít a színészek hangjának kiemelkedni a környező robbanások és egyéb hangeffektusok közül. Az Apple a gépi tanulást és a számítógépes audiót használja a beszéd érzékelésére az összes rendelkezésre álló csatornán, legyen szó egyszerű sztereó vagy Dolby Atmos keverésről, így még a suttogás is jobban hallhatóvá válik.

Az Enhance Dialogue az összes AirPodson elérhető lesz, de nem korlátozódik az Apple fülhallgatóira. Az iPhone beépített hangszóróival, illetve vezetékes fejhallgató vagy más Bluetooth fejhallgató és hangszóró használata esetén is működni fog. Az egyetlen követelmény az iPhone 11 vagy újabb iPhone 11, hogy kezelni tudja a hangalgoritmusokat.

 

Személyre szabott térbeli hangzás a játékhoz

Az AirPods (3. generációs), az AirPods Pro és az AirPods Max készülékekhez érkezik

 

Az Apple továbbfejleszti a Spatial Audio-t a játékokhoz, lehetővé téve a játékfejlesztők számára, hogy a játékosok belemerüljenek az akcióba ugyanazzal a hangtechnológiával, amely a zene és a filmek esetében is magával ragadó hangélményt teremt. A Dinamikus fejkövetéssel ellátott, személyre szabott térbeli hangzás gazdagabb hangzásvilágot és jobb hangminőséget tesz lehetővé a játékon belüli csevegéshez és streaminghez. Az Apple biztosítja a fejlesztők számára a szükséges eszközöket, és néhány népszerű cím, köztük a Tencent Games és az EA által készített Need for Speed: Mobile már most is az iOS 18 őszi megjelenésére készül.

 

Alacsony késleltetésű játék

AirPods Pro (2. generáció)

 

Az iOS 18 új játékmódot vezet be, amely javítja a teljesítményt, különösen Bluetooth játékvezérlők használata esetén. Ez az üzemmód az AirPods Pro készülékekre is kiterjed, és hihetetlenül alacsony késleltetést biztosít, így gyakorlatilag késleltetés nélkül hallhatsz mindent, ami történik. A Game Mode automatikusan aktiválódik, amikor szinte bármilyen játékot betöltesz az iOS 18-ban, így zökkenőmentes játékélményt biztosít.

 

Állítható adaptív hang

Az AirPods Pro (2. generáció) esetében

 

Az iOS 17-ben az Apple bevezette az AirPods Pro adaptív hangzását, egy olyan funkciót, amely dinamikusan keveri az aktív zajszűrést (ANC) és az átlátszóságot a környezeted és a hallgatott zene alapján. Az Adaptive Audio úgy állítja be az ANC-t, hogy több ANC-t biztosít, amikor zene szól, és kevesebbet, amikor nem, miközben figyeli a környezeti zajokat is, hogy meghatározza a zajszűrés megfelelő szintjét.

Az iOS 18 egy új, Testreszabható adaptív audió opciót hoz, amely lehetővé teszi az algoritmus finomhangolását, hogy kevesebb zajt (több ANC) vagy több zajt (nagyobb átláthatóság) engedjen be. Jelenleg az iOS 18 első bétája egy háromállású csúszkát kínál, de az Apple a végleges kiadás előtt részletesebb beállításokat is bevezethet.

Ezekkel a frissítésekkel az Apple az iOS 18-ban emeli az AirPods élményét, és minden eddiginél sokoldalúbbá és felhasználóbarátabbá teszi azokat. Legyen szó akár a kihangosított Siri interakciókról, a fokozott hangtisztaságról vagy a jobb játékhangzásról, minden AirPods felhasználónak van mit várnia a következő frissítésben.

Köszönjük a figyelmed! Ha Te már AirPods tulajdonos vagy, IDE kattintva beszerezheted AirPods tok kiegészítőnket készüléked tökéletes és stílusos védelméhez.

iphone 13 pro kameravédő

Ezek az iOS 18 leghasznosabb és legmenőbb újításai – Összefoglaltuk a lényeget!

Egy nagy közönségkedvenc iPhone-on, mondjuk az iPhone 13 Prón fogod kipróbálni az iOS 18 szuper újításait? Mielőtt továbblépsz, ne feledkezz meg az iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező MagSafe tokod beszerzéséről, hogy a telefonod se sérüljön mindeközben:

 

A 2024-es Worldwide Developers Conference (WWDC) Keynote során az Apple bemutatta az utóbbi idők leglenyűgözőbb szoftverfrissítését. Az iOS 18, az iPadOS 18 és más operációs rendszerek új funkcióival és fejlesztéseivel, valamint a nagy teljesítményű Apple Intelligence bevezetésével együtt az idei keynote igazán emlékezetes volt. Bár számos új funkciót várunk, az iOS 18 egyik aspektusa kiemelkedik: az a könnyedség, amellyel néhány érintéssel vagy a Siri segítségének megkérésével megtalálhatjuk a fotóinkat, e-mailjeinket és egyéb fájljainkat. Nézd meg, mik lesznek a frissítés leghasznosabb újításai, és ha ezen a népszerű modellen akarod kipróbálni, akkor iPhone 13 Pro kameravédő funkciós kiegészítőinkre is vess egy pillantást.

Ez így van; hamarosan mögöttünk maradnak azok az idők, amikor fáradságos munkával kellett mindent átválogatnunk az iPhone-unkon, hogy megtaláljunk valami konkrét dolgot. Az iOS 18-zal az iPhone segít a fájloktól kezdve az alkalmazásokon át az értesítésekig mindent kezelni. Íme, hogyan segít majd az iPhone-od átlátni a káoszon!

 

Hogyan segít az iOS 18 az iPhone rendetlenségének kezelésében?

 

iphone 13 pro kameravédő

Mindannyian tudjuk, milyen rendetlenséget tudnak okozni az iPhone-jaink. Bár az iPhone tárhelyének lehető legtisztább állapotban tartása fontos az optimális teljesítmény érdekében, mindannyiunknak vannak tucatnyi képernyőképek, fotók vagy fájlok, amelyeket már régen törölni kellett volna.

Szerencsére az iOS 18 rendszerrel már nem kell annyira aggódnod a rendetlenség miatt. Az új szoftverfrissítés számos olyan funkciót hoz, amelyek célja, hogy megkönnyítsék a rendetlenség átvágását és annak megtalálását, amit valójában keresel. Íme néhány példa:

 

A Fotók alkalmazás mostantól intelligensebb és jobban rendszerezett

Az Apple Intelligence mellett, amiről mindjárt szó lesz, az Apple jelentősen javította a Fotók alkalmazás szervezési képességeit.

Kezdetnek minden egy lapon lesz. Többé nem kell majd az albumok és a könyvtár lapok között váltogatnod, hogy megtaláld a keresett pillanatokat.

A könyvtárad alatti új gyűjtemények megkönnyítik a legfrissebb képeid megtalálását. Találsz majd gyűjteményeket az elmúlt napokra, az emberekre és a háziállatokra vonatkozóan, valamint kitűzött gyűjteményeket, hogy gyorsan elérd kedvenc képeidet.

Az egyik legjobb és legegyszerűbb változás, hogy a képernyőképeket kiszűrheted a Könyvtáradból. Ez a funkció eltávolítja a zavaró képernyőképeket, így a tökéletes kép megtalálására összpontosíthatsz.

 

Az Apple Mail mostantól könnyebben navigálható

A Mail alkalmazás is kap egy jelentős frissítést, amiről sokan nem is tudtuk, hogy szükségünk van rá. Az új kategorizálási funkció megkönnyíti a fontos e-mailek megtalálását.

Négy új kategória jelenik meg a Mail alkalmazás tetején: Elsődleges, a személyes levelek és az időérzékeny értesítések számára; Tranzakciók, ahol az összes nyugtát és vásárlási visszaigazolást találjuk; Frissítések, ahol az összes friss hír és közösségi média értesítés található; és Promóciók, ahol az összes hírlevelet, kupont és marketing e-mailt tároljuk.

Természetesen az összes üzenetet egyszerre is megtekintheted, ha szeretnéd. De ez az apró változtatás megkönnyíti a Mail alkalmazás használatát azáltal, hogy automatikusan rendszerezi a leveleidet.

 

A Vezérlőközpont testreszabhatóbb, mint valaha

Ha már adtál vezérlőelemeket a Vezérlőközponthoz, akkor tudod, hogy elég zsúfolt tud lenni az összes elérhető lehetőséggel.

De mostantól az iPhone és iPad Vezérlőközpontja testreszabhatóbb, mint valaha. Kezdetnek három különböző oldallal rendelkezik, ahol megtalálod a szokásos vezérlőelemeket, a médialejátszót és a csatlakozási lehetőségeket, például a Bluetooth és a Wi-Fi vezérlését.

Ezenkívül mostantól szinte bármilyen vezérlőelemet törölhetsz vagy hozzáadhatsz, sőt, további oldalakat is hozzáadhatsz. Eltávolíthat olyan vezérlőelemeket, amelyeket korábban nem tudott, és új vezérlőelemeket adhat hozzá olyan speciális funkciókhoz, mint a Személyes hotspot vagy a Rövidítések.

Így a legfontosabb vezérlőket kéznél tarthatod, minden mástól pedig megszabadulhatsz. Ráadásul amint a fejlesztők elkezdik frissíteni alkalmazásaikat az iOS 18-hoz, harmadik féltől származó alkalmazásokat és vezérlőelemeket is hozzáadhatsz a Vezérlőközpontodhoz.

 

Az Apple Intelligence fokozza a fontos dolgokra való összpontosítást

Az iOS 18 új funkciói mellett az Apple bevezette az Apple Intelligence-t, a mesterséges intelligenciához való hozzáállását.

Ez az új technológia számos hatékony lehetőséget kínál, többek között a linkek vagy fájlok könnyebb megtalálását, valamint a legfontosabb üzenetek és értesítések összefoglalóinak megjelenítését.

Az Apple Intelligence segítségével megkérheted Sirit, hogy azonnal mutasson meg neked fájlokat vagy képeket. Például kérhetsz egy képet, amelyen a párod kék inget visel, vagy azt, hogy játssza le azt a podcast epizódot, amelyet a barátod küldött neked a múlt héten. Ezzel a funkcióval nem kell majd átnézned a fotóidat vagy a régi üzeneteidet; Siri elintézi ezt helyetted.

Emellett az Apple Intelligence magában foglalja az Apple által személyes kontextusnak nevezett elemeket is. Ez azt jelenti, hogy a Siri megérti, mi van már az iPhone-odon. Ahelyett, hogy egy régebbi e-mailben keresnéd meg anyukád repülőjegyének adatait, megkérdezheted Sirit, hogy mikor száll le a járata, és az megkeresi az adatokat az iPhone-odon, és megmutatja neked.

Egy másik hasznos funkció az összefoglalók lesznek. Ezek az összefoglalók az értesítésekkel, üzenetekkel, sőt, még a webhelyekkel és a rögzített telefonhívásokkal is működni fognak. Siri képes lesz összefoglalni az üzeneteket, másodpercek alatt megadva a legfontosabb részleteket. Egy weboldalt is összefoglalhat, így nem kell mindent elolvasnod ahhoz, hogy megértsd a főbb pontokat.

Az egyik legmenőbb funkció az új értesítés-összefoglalók lesznek. Az iPhone elemzi az értesítéseket, és összefoglalót ad a legfontosabbakról, amelyek prioritást érdemelnek.

Természetesen továbbra is elolvashatod az összes értesítésedet, mint eddig, de így tudni fogod, ha van olyan frissítés, ami valóban a figyelmedet igényli.

 

Az iOS 18 forradalmasítja az iPhone-használatot

Kétségtelen, hogy az iOS 18 rengeteg újdonságot hoz, így az elmúlt évek legjelentősebb frissítése. Ráadásul az Apple Intelligence hatalmas előrelépést jelent az Apple számára.

A legjobb az összes változásban az, hogy elfelejtheted a zűrzavart, és a fontos dolgokra koncentrálhatsz. Bár mindannyiunknak igyekeznünk kell, hogy az iPhone-unkat a lehető legtisztábban tartsuk, ezek az új funkciók megkönnyítik a szükséges fájlok, fényképek vagy információk megtalálását és használatát, amikor szükséged van rájuk.

 

Köszönjük a figyelmed! Nézz körül a webshopon is iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező MagSafe tok és további prémium kiegészítőinkért, hogy biztosan tudd még egy ideig használni a telefonod.

iphone 15 pro max szilikon tok

Egyre közelebb lehet a sci-fibe illő, szinte keret nélküli dizájn az iPhone 16 Pro Max-szal

Ha pont tavaly váltottál a Pro Max modellre, akkor először is szerezd be iPhone 15 Pro Max szilikon tok kiegészítőnket:

 

Nem éppen újdonság, hogy az Apple idén növelni tervezi a Pro modell iPhone-ok méretét. Már tavaly ilyenkor, még az iPhone 15 termékcsalád megjelenése előtt hallottunk híreket egy 6,9 hüvelykes iPhone 16 Pro Max modellről. A közelmúltban láttunk olyan műformákat és alumíniumból készült modelleket, amelyeken egyértelműen látszik, hogy mind az iPhone 16 Pro, mind az iPhone 16 Pro Max mérete és termete növekszik. Egy új kiszivárgás azonban nem csak vizuális ábrázolást ad, hanem milliméterre pontosan megosztja a közelgő iPhone 16 Pro Max tényleges méreteit, és új betekintést nyújt abba is, hogy mire számíthatunk a képernyő körüli keretektől – amiről eddig nem hallottunk túl sok konkrétumot. Nézzük is az újdonságokat, viszont ha Te pont nemrég váltottál egy friss Pro Max-ra, akkor itt az ideje egy iPhone 15 Pro Max szilikon tok kiegészítőt is megrendelned.

Ez a legújabb információ Ice Universe-től (@UniverseIce) származik az X-en, az egyik sorozatos kiszivárogtatótól, aki gyakran oszt meg részleteket a Weibón. Bár a méretek nem jelentenek nagy meglepetést, a kiszivárogtató megjegyzi, hogy az idei modellek minden eddiginél közelebb kerülhetnek a „keretek nélküli sci-fi formafaktorhoz”.

 

iphone 15 pro max szilikon tok

 

Ha ez ismerősen hangzik, az azért van, mert az Ice Universe tavaly hasonló jóslatot tett az iPhone 15 Pro Maxról, és olyan méretekkel szolgált, amelyekről kiderült, hogy pontosak.

Bár annak a modellnek a keretei valóban karcsúsodtak egy kicsit az elődjéhez képest, elérve az 1,55 mm-t, és megdöntve a Xiaomi 13 által korábban tartott rekordot, nem sokáig tartott, amíg a Samsung megelőzte az Apple-t a Galaxy S24 Ultra 1,5 mm-es határaival.

A jó hír az, hogy úgy tűnik, az Apple az idei iPhone 16 Pro Max-szal tervezi visszavenni a vezetést, az Ice Universe előrejelzése szerint a kereteket soha nem látott 1,15 mm-re fogják zsugorítani. Eközben az iPhone 16 Pro, amely várhatóan 6,3 hüvelykes képernyővel rendelkezik majd, szintén jelentősen csökkenteni fogja a kereteit, az iPhone 15 Pro 1,71 mm-es értékéről 1,2 mm-re csökken, ami mindössze 0,05 mm-rel több, mint a nagyobb testvérénél.

Ez nem lesz észrevehető különbség azok számára, akik egy iPhone 15 Pro modellről frissítenek, de sokak számára, akik egy iPhone 14 Pro vagy iPhone 13 Pro modellről frissítenek, lenyűgöző változásnak kell lennie. Az Ice Universe megosztott néhány összehasonlító fotót, amelyeken az iPhone 16 Pro Max és az iPhone 13 Pro Max közötti éles kontraszt látható.

A vékonyabb kereteket állítólag az új Border Reduction Structure (BRS) technológia eredményezi, hogy a képernyők a lehető legközelebb kerüljenek a peremhez. Úgy vélik, hogy ez is az egyik tényező, ami gondot okoz a beszállítóknak az új képernyőkkel kapcsolatban, aminek van értelme, mivel a többi specifikáció várhatóan nem változik. A BRS csak a legújabb a technológiák sorában, amelyeket az Apple alkalmaz a jobb minőségű képernyők gyártása és a zavaró keretek kiküszöbölése érdekében; tavaly az alacsony befecskendezéses nyomású túlfröccsöntés (LIPO) volt a megoldás.

A kereteken túl az iPhone 16 Pro Max várhatóan 3,1 mm-rel nő a magasságában és 0,88 mm-rel a szélességében, miközben egyetlen millimétert nyer vastagságban. Az iPhone 16 Pro megtartja elődjével megegyező mélységét, miközben magasságban hasonlóan 3 mm-rel, szélességben pedig 0,85 mm-rel nő. Mindkét modell várhatóan valamivel nehezebb lesz: 7 gramm az iPhone 16 Pro és 4 gramm az iPhone 16 Pro Max esetében.

Összefoglalva, bár a keretméret és a méretek változásai jelentősek, tükrözik az Apple folyamatos törekvését a dizájn finomítására és a felhasználói élmény javítására. A szinte keret nélküli dizájnra való áttérés figyelemre méltó előrelépést jelent, amely potenciálisan új mércét állít fel az okostelefonok esztétikája és funkcionalitása terén. A BRS-hez hasonló fejlett technológia és a várható méretnövekedés kombinációjával az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max még magával ragadóbb és prémiumabb élményt ígér a felhasználók számára.

Te örülnél már a “keret nélküli” jövőnek?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha Te jelenlegi Pro Max készülékedre keresel védelmet, akkor szerezd be iPhone 15 Pro Max szilikon tok kiegészítőnket, ami már kapható a Tokok menüben.

iphone üvegfólia

Fontos: Az Apple garancia ezentúl nem terjed ki a hajszálkarcokra (Igen, újabb indok az iPhone üvegfólia használatára)

Mielőtt ismertetnénk a részleteket, megelőlegeznénk, hogyha megelőzés és iPhone üvegfólia, akkor iGlass! Szerezd be ITT közönségkedvenc Pro iPhone üvegfólia kiegészítőnket, és tovább sem nagyon kell olvasnod, hiszen nem érheti baj az iPhone-odat (vagy ha igen, akkor mi álljuk a kijelzőcserét)…

 

Ha valaha is megkönnyebbültél, hogy egy kisebb hajszálrepedés az új iPhone vagy Apple Watch képernyőjén a garancia keretében, külön költség nélkül javítható, akkor készülj fel: ez a lehetőség hamarosan megszűnik. A 9to5Mac beszámolója szerint az Apple kiadott egy emlékeztetőt üzletei és az Apple Authorized Service Providers (AASP) számára, amelyben az áll, hogy az egyszeri hajszálrepedések többé nem tartoznak a standard garancia hatálya alá. Ehelyett ezek a repedések mostantól „véletlen sérülésnek” minősülnek majd. Ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak fizetniük kell a javításért, hacsak nem rendelkeznek AppleCare+ csomaggal. És persze azt is, hogy még fontosabb a megfelelő iPhone üvegfólia használata…

Korábban az Apple csendben fedezte az egyes hajszálrepedéseket a garancia keretében, valószínűleg azért, mert ezek a kisebb repedések a mindennapi kopásból vagy esetleges gyártási hibákból adódhattak. Az Apple megjavította vagy kicserélte az ilyen repedésekkel rendelkező iPhone-okat, amennyiben nem volt más látható jele a sérülésnek vagy egyértelmű ütközési pontnak.

Ez a közelgő szabályváltozás nem lesz jelentős probléma az AppleCare+ fedezettel rendelkezők számára. Az egyes hajszálrepedéseket ugyanúgy kezelik majd, mint bármely más véletlen képernyősérülést, a javítási költség pedig 12-15 ezer forint lesz, ami kezelhető. Ez a díj mindenképpen elfogadhatóbb, mint az minimum 140-150 ezer Ft, amit egy iPhone 15 Pro Max képernyőjének cseréjéért kell fizetni. De még az iPhone SE esetében is jelentős költségnek számít a képernyőcsere.

Ez a változás aláhúzza az AppleCare+ szolgáltatásba való befektetés értékét az új iPhone vagy Apple Watch esetében. Azonban még a korábbi irányelvek szerint is meglehetősen ritka volt, hogy egy leejtés vagy ütközés következtében csak egyetlen hajszálrepedés keletkezzen, és még kevésbé valószínű, hogy más látható sérülés nélkül. Ez a ritkaság az oka annak, hogy az Apple általában garanciában fedezte, feltételezve, hogy ez inkább képernyőhiba, mint felhasználó által okozott sérülés.

Ez az új irányelv egyelőre csak az iPhone-okat és az Apple Watch-okat érinti. Az iPadek és MacBookok esetében az egyes hajszálrepedések továbbra is garanciális fedezetet élvezhetnek, bár ez a szerviztechnikus belátásától függ, így a tapasztalatok eltérőek lehetnek.

Az Apple nem adott konkrét okot erre a politikaváltásra, de valószínűleg úgy véli, hogy az újabb üvegkészítmények elég robusztusak ahhoz, hogy megakadályozzák az egyetlen hajszálrepedés hiba miatti repedések kialakulását. (A tesztek erről másképp árulkodnak). Az iPhone-okra a szabványos garancia csak egy év, és 2020 óta az Apple az iPhone SE kivételével minden iPhone-on a Ceramic Shield üveget használja. Még a 2022-es iPhone SE is keményebb üveggel rendelkezik a korábbi modellekhez képest. Ugyanez vonatkozik az Apple Watch Series 9 és Ultra 2 modellekben használt legújabb Ion-X és zafírüvegre is.

Összefoglalva, bár ez a szabályzatfrissítés csalódást okozhat, különösen azok számára, akik eddig a kisebb repedések ingyenes javítását élvezhették, hangsúlyozza annak fontosságát, hogy az átfogóbb lefedettség érdekében fontolóra vegyék az AppleCare+ szolgáltatást vagy a megelőzést egy iPhone üvegfólia kiegészítőbe való befektetéssel. Az üvegtechnológia fejlődésével úgy tűnik, az Apple bízik a képernyők tartósságában, csökkentve a gyártási problémákból eredő hajszálrepedések valószínűségét. Ennek ellenére mindig jó felkészültnek lenni.

Megbízható iPhone üvegfólia tipp…

 

Ha igazán megbízható, láthatatlan iPhone üvegfólia kiegészítőt keresel a hajszálkarcok és a nagyobb sérülések ellen is, akkor a válasz pedig az iGlass! iGlass Pro és Privacy Pro iPhone üvegfólia kiegészítőink nemcsak extra védelmet nyújtanak, hanem még kijelzőcsere garanciát is kapsz velük együtt, így ha ezekkel véded az iPhone-odat, akkor biztos, hogy nem kell kijelzőcserére költened.

És akkor a kérdés: Te használsz üvegfóliát az iPhone-odhoz, vagy zavarónak, feleslegesnek tartod? Milyen szempontokat veszel figyelembe a kiegészítő kiválasztásakor? Írd meg a véleményed, tapasztalataidat kommentben, kíváncsiak vagyunk!

 

A webshopunkon IDE kattintva megnézheted számos különböző típusból álló és különböző modellekhez készült iPhone üvegfólia választékunkat a legújabb szériákra is.